Poslednjeg dana priprema na Zlatiboru pobeđena istoimena ekipa

ZLATIBOR, 26. jul 2023 – Fudbaleri Smedereva okončali su danas desetodnevni boravak na Zlatiboru kontrolnom utakmicom sa ekipom iz Čajetine, do ove sezone članom Prve lige. Pobedili su Smederevci sa 2:0, pogocima u prvom poluvremenu, a golova bi gotovo izvesno bilo još, i u drugom delu meča, da se nije umešalo vreme – posle pauze fudbalere je dočekala magla i potom jaka kiša.

Za Smederevo su utakmicu počeli: Kaličanin, Marković, Radić, Kostić, Radivojević, Panić, Ilić, N. Jovanović, Stojković, Bojić i Ivić. U nastavku igrali su još: Jović, Dimitrijević, A. Jovanović, Luković,  Ožegović, Pirgić, Vesić, Marisavljević i Zličić.

Inicijativu Smedereva na početku meča u rezultatsku prednost je pretvorio Bojić, kada je iz gužve u šesnaestercu iz neposredne blizine ubacio loptu u mrežu Zlatibora.

Nekoliko minuta kasnije Smederevci su mogli da dupliraju prednost pošto je šut Nikole Jovanovića sa nekih 17-18 metara fijuknuo tik pored stative gola na kome je bio Tasić, i on nekadašnji član oklopnika.

Isti akteri bili su na sceni i u 18. minutu, Jovanović je šutirao a Tasić loptu odbio preko prečke. Usledio je korner, šutirao je Kostić, opet Tasić odbio loptu, koju je dočekao Ilić. Tasić je i to odbranio, ali je sada Ivić loptu smestio iza njegovih leđa za 2:0.

Najbolju priliku domaćin je imao u 38. minutu, dok su Smederevci nameštali živi zid, sa 25 metara su pokušali da iznenade golmana Kaličanina, koji nije bio na svom mestu, a lopta je prošla neki santimetar pored desne stative.

Drugo poluvreme, pred stotinak gledalaca, koji će baš kao i igrači solidno iskisnuti, počelo je tako što je, posle greške odbrane domaćih, Pirgić sam izbio ispred golmana Zlatibora, ali je njegov šut završio malo iznad prečke. Zlatibor u tom periodu nije nešto ozbiljnije zapretio, izveli su samo jedan korner. Tako je ostalo 2:0, ispostavilo se da je konačan rezultat postavljen u prvom delu meča.

Da nije bilo pljuska verovatno bi bio viđen još koji gol, ali i ovako je to bila još jedna kvalitetna provera za Smederevce uoči starta prvenstva Prve lige 5. avgusta, kada dočekuju tim Inđije na stadionu kraj Stare Železare. U međuvremenu će, na istom mestu, imati još jednu kontrolnu utakmicu – sa ekipom OFK Mihajlovca u subotu.

Skorašnji članci

error: Content is protected !!